Talk about it

20100110

Πολυμορφικά Μπαλονάκια


Ως comicfan έχω σημειώσει στο Moleskine μερικά γεγονότα που έγιναν την τελευταία περίοδο και πιστεύω ότι είναι άξια αναφοράς. Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις κόμικ, τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις από τρεις διαφορετικούς "φορείς". Συγκεκριμμένα στις 11, 13 και 14 Δεκέμβρη είχαμε αντίστοιχα παρουσίαση και ακρόαση Autodivine, παρουσίαση και προβολή Jeff Smith, πρώτη κυκλοφορία και παρουσίαση του νέου Star Wars: Darth Vader.



Στην πρώτη παρουσίαση είχαμε μια ιδιαίτερη κυκλοφορία. Το νέο μουσικό EP των AUTODIVINE είναι πακέτο με ένα κόμικ - απεικόνιση της ιστορίας που διηγούνται τα τραγούδια. Έτσι, τα μέλη του συγκροτήματος, μεταξύ των οποίον και ο κομίστας Con που δημιούργησε το κόμικ, και ο εκδότης της Jemma παρουσίασαν τη νέα κυκλοφορία με κουβεντούλα και ιστορίες, ενώ ακολούθησε live των AUTODIVINE στο club Six Dogs, δυο βήματα από τον χώρο της παρουσίασης. (δελτίο τύπου)

Δύο μέρες μετά, η Comicdom και η Jemma (ναι, πάλι! και γουστάρω τρελά με το πώς είναι με τα μπούνια μέσα στα πράγματα!) μας περίμεναν στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης για παρουσίαση του Bone (#5) και προβολή του ντοκιμαντέρ The Cartoonist: Jeff Smith, Bone and the Changing Face of Comics. Με μια εισαγωγή από τον Αλέκο Παπαδάτο (call me Logicomix +%/-), τη Λήδα Τσενέ (the Comicdom lady :) και τον Σπύρο Δερβενιώτη (ε, αν θέλετε και εδώ συστάσεις δεν ξέρω γιατί με διαβάζετε :p) γίναμε θεατές του εμψυχωτικού ταξιδιού του Jeff Smith προς την επιτυχία που λέγεται Bone. (δελτίο τύπου)

Τέλος, την επόμενη μέρα η Helm Comics μας περίμενε στο καφέ ΠΩΛΕΙΤΑΙ για την παρουσίαση του νέου Star Wars: Darth Vader - Τα Χρονικά Της Άλλης Πλευράς. Μια παρουσίαση σε μορφή έκθεσης, με πηγαδάκια να συζητάνε για τις αφίσες και σελίδες StarWars που κοσμούσαν τους τοίχους. (μια βόλτα από τη helmonline)

Κάθε παρουσίαση είχε διαφορετικό στυλ, όλες τους κατάφεραν να περάσουν στους συμμετέχοντες/θεατές/περαστικούς την ουσία αυτού που παρουσίαζαν, στο σύνολό τους όμως και οι τρεις μαζί κατάφεραν να τονίσουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκφραστεί κάποιος μέσα (και) από αυτή την τέχνη. Νιώθω ιδιαίτερα αισιόδοξος όταν βλέπω τόσες μαζεμένες εκδηλώσεις και όλο και περισσότερο κόσμο να ασχολείται με το κόμικ ως ερέθισμα συζήτησης και όχι απλά ως συλλεκτικό φετίχ.

... και τα καλύτερα έρχονται! Όπως πάντα άλλωστε ;-)