Talk about it

20090619

Moleskine: Κάπως Έτσι Ξεκινάμε

Τι 'ν' τούτο?
Ένα σημειωματάριο.

Και γιατί έχεις σκαλώσει?
Γιατί συνειδητοποίησα ότι σαν το αναλογικό σημειωματάριο δεν είναι τίποτα.

Για κάντο λιανά...
Σημειώνεις κάτι στο κινητό, έχεις to-do λίστα στο pc, σημειώνεις στο laptop, post-it στο ψυγείο, tasks στο gmail, Post-it notes στην οθόνη της δουλειάς και πόσα άλλα... Αποτέλεσμα? Σπάνια έχεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου μαζεμένες.
Έχοντας ένα μπλοκάκι καταγράφεις τα πάντα τη στιγμή που σου έρχονται και ανά πάσα στιγμή μπορείς να φρεσκάρεις τη μνήμη σου. Αρκεί να μην ξεχνάς να το έχεις μαζί σου.

Ε, πάρε ένα μπλοκάκι και παράτα μας.
Ναι, το έκανα αυτό. Πήρα το κλασικό 50σέλιδο 9x15cm σπιράλ σημειωματάριο. Πιο πριν είχα πάρει ένα μικρότερο, πάλι σπιράλ. Τζίφος όμως... Στις 5 μέρες άρχισε να χαλάει το χαρτόνι και στις 15 το ένιωθες να διαλύεται.


Οπότε?
Οπότε έψαξα για κάτι πιο στιβαρό. Εντωμεταξύ, πάντα μου άρεσαν τα μπλοκάκια που έβλεπα σε ταινίες να έχουν ένα λαστιχάκι να τα κρατάνε κλειστά. Πέρασα το λοιπόν από το Public και τσουπ, νασου η σειρά της Moleskine, δίπλα από κάτι πανέμορφα σημειωματάρια ταξιδίου με τον Corto Maltese να φιγουράρει στο εξώφυλλο.
Σκληρό εξώφυλλο - αν και βγαίνουν και με μαλακό - τύπου δέρμα, σελιδοδείκτη, εσωτερικό τσεπάκι και λαστιχάκι. Ένα κουκλί! Κοιτάω τιμή και πονάω λίγο... 12,5euro το Mole. Ο Corto, που ήταν μόνο σκληρό χαρτόνι, άστο. Πούλαγε το όνομα.

12,5 για σημειωματάριο, κάπως μου έκατσε. Το αφήνω κάτω και φεύγω. Πάντα, όταν είναι να κάνω κάτι που μου χτυπάει για χαζοluxury το αφήνω να ωριμάσει μέσα μου. Αν σε μερικές μέρες συνεχίζω να το θυμάμαι (και να το θέλω το ίδιο) σημαίνει ότι κάτι έχει να μου προσφέρει. Αλλιώς ήταν καθαρά καταναλωτισμός της στιγμής.

Ε, τις επόμενες μέρες χρησιμοποιούσα το μπλοκάκι μου. Σημείωνα μεν, έκανα τη δουλειά μου όπως λένε, αλλά δεν με τράβαγε... Ξέροντας ότι ως άνθρωπος δεν γίνομαι θύμα μιας συνήθειας που δεν μου κάθεται καλά, αποφάσισα να βελτιώσω τη "συγγραφική εμπειρία" αναβαθμίζοντας το σημειωματάριό μου.

Το πήρα. Όχι που θα το άφηνα. Ίδιο μέγεθος με το παλιό μου μπλοκάκι, 192 σελίδες και έτοιμο να κάνει μόνιμα παρέα στο πορτοφόλι. Ένα μικρό luxury που μου το παρέχω πλέον με χαρά :)

Ρε συ, διαφήμιση κάνεις?
Τσου... Όσοι με ξέρουν πάντα τρώνε ένα πρήξιμο με κάτι καινούργιο που με ενθουσιάζει. Τώρα τα γράφω εδώ για να πρήζω μόνο όσους επιλέξουν να τα διαβάσουν :D

Ok, και τι γράφεις εκεί μέσα?
Ε, αυτό θα το δούμε στην πορεία. Λίστες, σκέψεις, ιδέες. Εδώ θα' μαστε :)

Εσείς πώς καταγράφετε τις σκέψεις και τις σημειώσεις σας?

Φωτογραφία από... το κινητό μου :p