Talk about it

20090904

Build Your Web Presence - Μέρος 2ο


Την Προηγούμενη εβδομάδα στήσαμε τις βάσεις της δικτυακής μας παρουσίας ξεκινώντας λογαριασμούς στο facebook και στο linkedin. Σήμερα θα πάμε ένα βήμα πιο πέρα.

Κάθε άνθρωπος - ναι, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι ισχύει για όλους - έχει κάτι να δείξει. Κάποιοι έχουν ταλέντο στον λόγο, άλλοι έχουν καλλιτεχνική κλίση, ενώ κάποιοι άλλοι διαθέτουν επιχειρηματικό δαιμόνιο. Όποιο και αν είναι το ταλέντο, το μεράκι, η τρέλα σας, αυτό είναι που σας χαρακτηρίζει και αυτό είναι που έχετε να δείξετε στον έξω κόσμο Συγκεντρώστε (ακόμα και στο μυαλό σας) το υλικό που θέλετε να προβάλετε στο στο web.



Αν κάνατε την προηγούμενη εβδομάδα ή είχατε από πριν λογαριασμό στο facebook θα έχετε σίγουρα δει πλέον ότι μπορείτε να ανεβάσετε σημειώσεις, εικόνες και βίντεο στο προφίλ σας. Μην το κάνετε! Όχι για την πραγματικά ξεχωριστή σας δουλειά. Η λειτουργικότητα άλμπουμ (photo και video) στο facebook είναι για φωτογραφίες διακοπών, κάποια σκηνή που τραβήξαμε με κινητό, άντε και κανένα sample της εικαστικής μας δουλειάς, όχι για σοβαρή θέαση.

Κάθε είδος έκφραση έχει και κάποιον διαφορετικό online χώρο όπου μπορεί να φιλοξενηθεί καλύτερα. Έτσι, αυτή τη στιγμή οι πιο αποδεκτές δικτυακές "galleries" ανά είδος είναι:
Κάθε ένας από τους παραπάνω χώρους είναι φτιαγμένος για να διαχειρίζεται συγκεκριμένα είδη και φιλοξενεί κόσμο που έχει τα ίδια ενδιαφέροντα Κάνοντας έναν λογαριασμό σε μία "gallery" γίνεσαι αμέσως μέλος μιας κοινότητας πιο χαλαρής από το facebook ως προς τους δεσμούς μεταξύ των μελών, αλλά ταυτόχρονα με περισσότερα ερεθίσματα και μεγαλύτερη θέαση. Παράλληλα, με ένα και μόνο link προς τη "galery" σας μπορείτε να δείξετε σε όποιον σας συναντήσει μέσω facebook ή linkedin τι ακριβώς κάνετε και ποιος είστε μέσα από τα έργα σας.

Παρατηρήστε ότι τα παραπάνω μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Έχετε ένα μουσικό συγκρότημα και μαγνητοσκοπήσατε το τελευταίο σας live? Ένας συνδυασμός myspace και youtube είναι ό,τι χρειάζεστε. Ζωγραφίζετε αλλά θέλετε να κάνετε και ανάλυση πάνω στο έργο σας? Deviant Art και blog είναι το κλειδί.

Το παν είναι να μην βαριέστε να κάνετε έναν λογαριασμό σε μια υπηρεσία ακόμα. Το facebook ναι, μπορεί να φιλοξενήσει video, αλλά είναι λίγο-πολύ σαν να το δείχνετε σε 2 άτομα και θα ξεχαστεί αμέσως. Για κάθε τι που θέλουμε να παρουσιάσουμε χρησιμοποιούμε το κατάλληλο και όχι απαραίτητα το φαινομενικά βολικότερο εργαλείο. Αυτό προσθέτει πολύ στη συνολική μας εικόνα, δείχνοντας άνθρωπο που ξέρει τι κάνει στο web, ενώ παράλληλα βοηθάει στην εξάπλωση του κοινωνικού μας δικτύου.

Αυτά για την ώρα. Την επόμενη εβδομάδα θα εμβαθύνουμε λίγο στα blogs και τη δυνατότητα έκφρασης που δίνουν σε όλους, άσχετα αν ασχολούνται αποκλειστικά με τη συγγραφή ή οποιαδήποτε άλλη μορφή έκφρασης.
Μέχρι τότε πειραματιστείτε, σκαλίστε εργαλεία και "galleries" και μοιραστείτε μαζί μας (στα σχόλια βρε) εμπειρίες, δυσκολίες και ευρήματά σας!

Καλό Σαββατοκύριακο!