Talk about it

20091007

Google Wave - Το Κύμα Αλλαγών Έρχεται

Έπεσε η ερώτηση χθες και συνειδητοποίησα ότι δεν έχει ακουστεί όσο πιστεύω ότι θα έπρεπε - τουλάχιστον όχι πέρα από κάποιους hardcore τεχνολογικούς κύκλους. Ο λόγος για το Google Wave, τη νέα πλατφόρμα της Google που, αν πάει όπως φαίνεται ότι μπορεί να πάει, θα φέρει τα πάνω κάτω στην online επικοινωνία, την ανάρτηση δικτυακού περιεχομένου και  την ανταλλαγή ιδεών.

Χωρίς πολλά παραπάνω, βουρ στο video όπου πρωτοπαρουσιάστηκε το Wave, στην Google IO 2009.







Ο απόλυτος διαμοιρασμός πληροφοριών, είτε μιλάμε για απλές συνομιλίες είτε για ολόκληρα αρχεία και τους σχολιασμούς τους, όλα σε πραγματικό χρόνο και συνθήκες πιο κοντά από ποτέ στην face-to-face εμπειρία. Όταν μπαίνουν και τα extensions στο παιχνίδι, η ελευθερία κινήσεων είναι τρομακτική!

Για την ώρα χρειαζόμαστε πρόσκληση για να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία (όπως ήταν το gmail στα νιάτα του), αλλά αυτό θα σταματήσει σαν τακτική όταν η υπηρεσία θα έχει πλήρη και δοκιμασμένη λειτουργικότητα. Περιμένω να δούμε πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές βασισμένες στο wave και αδημονώ να τις βάλω σε εφαρμογή στη δικτυακή μου ζωή - ναι, και εδώ στο zoofo. ;-)

Εντυπώσεις? Σκέψεις? Ιδέες? Με χαρά να διαβάσουμε το σχόλιό σας!