Talk about it

20091005

Καίγομαι σου λέω! 6 Τρόποι Για Να Γλιτώσουμε Το "Κάψιμο".


Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Ο Οκτώβρης είναι παραδοσιακά μήνας με αρκετό φόρτο εργασίας. Πες ο Σεπτέμβρης έχει το να συνηθίσεις την επανένταξη μετά τις διακοπές (πες είπα, μην το δένουμε κιόλας), ο Οκτώβρης όμως είναι άλλη ιστορία. Σα να μην έφτανε αυτό, έχω ανοίξει και νέα εξωεργασιακά μέτωπα αριστερά και δεξιά: 4 blogs προς κατασκευή (κανένα δικό μου!), 3 ακόμα webs στα σκαριά, θέλω να είμαι και από κοντά στα πρώτα δικτυακά βήματα της μητέρας μου (We Go Web λέμε!), μπήκαμε και σε full περίοδο πλέον στη Λέσχη. Όλα με ευχαριστούν αλλά το νιώθω το κάψιμο, το overburn με χαιρετάει από τη γωνία.


Τι μπορούμε να κάνουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις για να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς μας χωρίς να σαπίζουμε στον καναπέ?



  • Διαβάζουμε ένα κόμικ - κάτι με χαλαρό και διασκεδαστικό σενάριο. Προτείνω all time clasic Αρκά (εκδόσεις Γράμματα), το εξαιρετικά αγχολυτικό Μαρσουπιλαμί (Μαμουθκίμιξ) και ό,τι disney πιάσει το χέρι σας από το περίπτερο.

  • Κλείνουμε τις μικρές εκκρεμότητες. Πριν να ανοίξετε νέα μέτωπα ξεκαθαρίστε με αυτά που τρέχουν ήδη. Πιάστε τα πιο εύκολα πρώτα, αυτά που μπορείτε να τακτοποιήσετε πιο γρήγορα, και ξεμπερδέψτε. Να φύγουν από το κεφάλι σας ώστε να κάνετε χώρο για άλλα.

  • Ξεκινάμε άσκηση. Ναι, όταν το σώμα μπαίνει στη διαδικασία άσκησης το μυαλό σιγά-σιγά χαλαρώνει, οξυγονώνεται καλύτερα και είναι έτοιμο ξανά για δημιουργική σκέψη.

  • Βάζουμε τον ημερήσιο ύπνο στην καθημερινότητά μας. Πώς, πότε και γιατί? Τα΄χαμε πει εδώ. ;)

  • Βρίσκουμε την ποικιλία στα απλά πράγματα. Αλλάζοντας μερικά μικρά πράγματα που κάνουμε λόγω ρουτίνας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη διάθεσή μας. Αλλάξτε μέρος απ'όπου παίρνετε το μεσημεριανό στη δουλειά, γυρίστε σπίτι από άλλη διαδρομή, ακόμη και αν σας πάρει 10 λεπτά παραπάνω, κάντε τα ψώνια σας από άλλο supermarket. Μικρές αλλαγές που μας κάνουν να κοιτάμε τον κόσμο γύρω μας και αν ξεφεύγουμε από τις ίδιες εικόνες.

  • Δοκιμάζουμε νέα μουσικά ακούσματα. Το ράδιο και οι ακατάπαυστες ομιλίες επιφορτίζουν ένα ήδη βαρύ κεφάλι. Δοκιμάστε λίγη jazz, θυμηθείτε λίγο την classic rock και αφεθείτε σε μελωδίες που σας ταξιδεύουν.


Κατεβάζω λίγο ρυθμούς λοιπόν. Αρχίζω να κλείνω τρύπες και να ολοκληρώνω τις ιδέες που καλύπτουν ημιτελείς σελίδες στο Moleskine. Ό,τι πιστεύω πως αξίζει τον κόπο θα το διαλαλώ κατά τα γνωστά μέσα από τα διάφορα social networks. Να διαβάσω και κανένα κόμικ... Τώρα τελευταία 5 παίρνω και 1 προλαβαίνω να διαβάσω. Η Βιβλιοθήκη Του Καρλ Μπαρκς, Οδύσσεια, Αγκάθα Κρίστυ, 2 TPBs Largo Winch, άλλα 2 Jack of Fables, το τελευταίο Fables, ακόμα και Κοκομπίλ έχω αδιάβαστα.


... α, είχαμε και εκλογές χθες. Ε, δεν ήρθατε εδώ για να διαβάσετε για πολιτική. Καλά κάνατε.

Δευτέρα! Ε και? Καλή χαλάρωση! :)