Talk about it

20091026

Κομμάτια Μιας Ζωής




Χθες έριξε βροχή τουλούμι, ευκαιρία να μείνω σπίτι και να επιδοθώ στο νούμερο 1 της λίστας "7 Ασχολίες Για Μια Βροχερή Μέρα", το διάβασμα. Είχα τσιμπήσει προ ημερών τη σειρά κόμικ Local, μαζεμένη όλη σε έναν πανόδετο υπερτόμο. Ευκαιρία για ξεκοκάλισμα!

Στο καθένα από τα 12 τεύχη της σειράς ο συγγραφέας Bryan Wood αφηγείται μία χαρακτηριστική ιστορία από έναν χρόνο στη ζωή της Megan, μιας πιτσιρίκας (αρχικά) που φεύγει από το σπίτι της οικογένειάς της στο Vermont και γυρίζει από πολιτεία σε πολιτεία ζώντας μια πολυποίκιλη ζωή. Ανατροπές? Όχι μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο σε αυτόν τον τομέα, κάτι εξωπραγματικό ή συγκλονιστικό. Προκείται για μια ιστορία ενός ανθρώπου που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πραγματικός.

Η Megan κάθε χρόνο βρίσκεται σε διαφορετική πολιτεία. Minnesota, Montana, Arizona, Texas. Κάθε χρόνο καταπιάνεται με κατι διαφορετικό και κάθε χρόνο γυρνάει μια νέα σελίδα.
Μέσα σε αυτές τις 12 ιστορίες είναι σίγουρο ότι θα βρείτε κάποιο κομμάτι του εαυτού σας, κάποιες σκέψεις σας, ίσως και κάποιες αναμνήσεις. Αυτός ο ρεαλισμός και η αμεσότητα είναι που με έκαναν να κολλήσω. Το ασπρόμαυρο σχέδιο του Ryan Kelly κρατάει τα πάντα απλά, τα νοήματα δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, αλλά τα καθημερινά θέματα με τα οποία καταπιάνεται είναι απόλυτα σοβαρά και πραγματικά.

Πώς θα συνόψιζα αυτό που μου άφησε το Local?
Πιάσε τη ζωή απ'τα μαλλιά και ζήσε τα λάθη και τα πάθη σου. Αποφάσισε και πράξε. Μην μετανιώνεις για κάτι που έκανες από τη στιγμή που το επέλεξες και δεν σε ανάγκασαν να το κάνεις. Ζήσε. Όπως θέλεις. Εσύ.

Καλή εβδομάδα everybody! :-)

Περισσότερα για το Local στο blog του τίτλου.