Talk about it

20090501

Marv Wolfman workshop: Η Δομή του Σεναρίου - Μέρος 3ο


3ο μέρος του workshop "Η Δομή του Σεναρίου" από τον Marv Wolfmanσήμερα. Θυμίζω, δόθηκε κατά τη διάρκεια του Comicdom Con 2009 το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.


Οι φωτογραφία της εκδήλωσης από το Comicdom Blog.

Μέρος 3ο: Ψυχολογία Χαρακτήρων

Μιας και έχω τους Teen Titans αρκετά πρόσφατους θα τους χρησιμοποιήσω λίγο για παράδειγμα. Εκεί βλέπουμε μια ιστορία με ένα πλήθος ηρώων, ο καθένας με διαφορετική ψυχολογία, ιδιοσυγκρασία και βιώματα.

Η Wonder Girl είναι για μένα ένας ιδιαίτερος και πολύπλοκος χαρακτήρας, με έντονο τόσο το συναισθηματικό όσο και το μυστικιστικό στοιχείο. Απόγονος των Αμαζόνων και πιστή στους "παλιούς τρόπους" της φυλής της, ενώ ταυτόχρονα δυναμική και γεμάτη εκρήξεις. Απομονώνοντας το κάθε στοιχείο από αυτά καταλήγουμε σε δύο τελείως ξεχωριστούς (και αντίθετους) χαρακτήρες.


Από τη μία μεριά έχουμε τη Starfire, μια εκρηκτική ηρωίδα που θέλει συνεχώς να λειτουργεί με το συναίσθημα. Από την άλλη έχουμε τη Raven, που έχει μεγαλώσει μέσα σε ναό και έχει μάθει πως η μόνη της επιλογή είναι να καταπιέζει τα συναισθήματά της, αλλιώς θα αλλάξει σε δαίμονα, όπως ο πατέρα της.


Η Wonder Girl, έχοντας βιώσει και τις δύο πλευρές είναι ένα κράμα αυτών των προσωπικοτήτων, οπότε μπαίνει στη μέση ολοκληρώνοντας το τρίγωνο ισορροπίας μεταξύ αυτών των αντίθετων δυνάμεων.

Σε τελική ανάλυση, οι δυνάμεις του κάθε υπερήρωα δεν είναι αυτές που τον κάνουν ξεχωριστό. Η ψυχοσύνθεσή τους είναι αυτή που τους προσδιορίζει και τους κάνει ξεχωριστούς.

Ακολουθεί η συνέχεια με το 4ο από τα 4 μέρη του workshop:
Συμπεριφορά Χαρακτήρων
.